Toves Gaard

I-plus installerer ventilation på Toves Gaard midt i det historiske Vesterbro. Vi skaber sammen med ENTASIS A/S, Klaus Nielsen A/S og Pihl og Søn A/S bygninger, der passer ind i det berømte kvarter. Her tager vi især hensyn til brugernes ønsker, da vi giver alle lejligheder individuelle ventilationsanlæg.

Toves Gaard omfatter 100 lejligheder, fem erhvervslejemål samt tre byhuse. Projektet er placeret i det gamle arbejderkvarter Vesterbro, hvor den folkekære forfatter Tove Ditlevsen voksede op. Byggeriet forventes at stå færdigt i august 2021.

Æstetik og stedets historie fylder herved meget i projektet. Af denne grund er boligblokkene opført som en moderne tolkning af byens kendte teglhuse. Her har vi bl.a. placeret indtag og afkast på taget for at skjule ventilationen. Dette gør vi for at imitere de gamle huse, der ikke havde ventilation. Herved er byggeriet blevet udført med respekt for den originale stil.

For at bevare det historiske præg, er badeværelserne også blevet placeret midt i lejlighederne. Her har en udfordring været at undgå fugtproblemer som et resultat af dette. Derfor har vi brugt vores ekspertviden til at sikre, at fugten let fjernes fra lejlighederne. Herved har vi formået at kombinerer brugerens behov med den historiske æstetik.

En anden prioritet er, at beboerne kan påvirke deres eget indeklima. Dette gør ved at give alle boliger et selvstændigt ventilationsanlæg. Herved kan vi opfylde brugernes varierende behov og sikre, at alle får et sundt indeklima.

På nedenstående billeder kan du se billeder fra byggepladsen:

Fakta
Toves Gaard
Enghavevej 12,
København V 1674
 
Byggeår
Maj 2019- August 2021
 
Sum
180 mio. kr.

Bygherre
Ejendomsselskabet Enghaven A7S

Arkitekter 
ENTASIS A/S 
 
Ingeniør
Klaus Nielsen A/S

Entreprenør
Pihl og Søn A/S

Luftmængde
60-15000 m3/h pr. aggregat

Særpræg
Individuelle boliganlæg, røgudluftning samt ventilation af P-kælder og transformer-rum.

Du kan læse mere om projektet her:

https://tovesgaard.dk

https://www.magasinetkbh.dk/indhold/toves-gaard-enghavevej

https://entasis.dk/projects/toves-gaard/

https://www.byggematerialer.dk/toves-gaard-enghavevej-12-kobenhavn-v/projekt.html

https://www.berlingske.dk/aok/nye-boliger-paa-vesterbro-opkaldt-efter-ikonisk-digter-tove-ville-vaere-rigtig